Spelbolag utan Svensk Licens

I Sverige måste alla spelbolag ha en licens från Spelinspektionen för att få bedriva laglig verksamhet. Det finns dock ett antal spelbolag som inte har någon svensk licens men som ändå riktar sig mot svenska spelare. Dessa företag omfattas inte av svensk lag och övervakas inte av den svenska spelmyndigheten. Därför är du som konsument inte skyddad på samma sätt som när du spelar hos ett licensierat företag. Om du överväger att spela hos ett företag som inte har en svensk spellicens finns det några saker du bör tänka på.

Är spelbolaget pålitligt?

Det första du bör tänka på är om företaget är pålitligt eller inte. När du spelar med ett licensierat företag i Sverige kan du vara säker på att dina personuppgifter är säkra och att dina pengar är skyddade. Med ett olicensierat företag finns det ingen garanti för att din information kommer att hållas säker eller att du kommer att kunna få tillbaka dina pengar om något går fel

Hur ser bonusvillkoren ut?

En annan sak att tänka på är de bonusar och kampanjer som företaget erbjuder. Många olicensierade spelbolag erbjuder större bonusar och generösare kampanjer än licensierade bolag i Sverige. Även om detta kan verka bra till en början är det viktigt att komma ihåg att dessa bonusar och kampanjer kommer med förbehåll. I de flesta fall måste du satsa en viss summa pengar innan du kan ta ut eventuella vinster. Det innebär att det finns en risk att du förlorar allt om du inte vinner.

Är det lagligt?

Både ja och nejför dig som spelare är det lagligt att spela på vilket online casino du vill, men för spelbolagen är det inte lagligt att marknadsföra sig mot svenska spelare.

Omfattas ej av svensk lag

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att olicensierade spelbolag inte omfattas av svensk lag. Det innebär att de inte är skyldiga att följa samma riktlinjer som licensierade företag när det gäller reklam, spelansvar och kundservice. Detta kan få negativa konsekvenser för både konsumenter och branschen som helhet.

Det finns alltså ett flertal saker att tänka på innan man väljer att spela hos ett spelbolag utan svensk licens. Men det viktigaste att är att du som konsument inte är skyddad på samma sätt som när du spelar hos ett spelbolag licensierat av Spelinspektionen i Sverige. Detta inkluderar även spelansvarsverktygen Spelpaus, där du kan stänga av dig från spel om du tycker att spelandet har gått för långt och du vill sluta spela – då detta verktyg endast finns hos svenska spelbolag. Om du ändå väljer att spela hos ett utländskt spelbolag utan licens, se då till att göra din research noggrant i förväg och spela endast vad du har råd att förlora.