Regeringen har idag beslutat att förlÀnga den tillfÀlliga förordningen om spelansvarsÄtgÀrder hos spelbolag med svensk licens med anledningen att pandemin fortsÀtter och fler blir smittade. Detta betyder att förordningen som först trÀdde i kraft den 2 Juli förra Äret nu kommer att gÀlla Ätminstone till den 14 November i Är, om den inte kommer att bli förlÀngd ytterligare.

Den tillfÀlliga förordningen om spelansvarsÄtgÀrder innebÀr bl.a:

  • 💾 InsĂ€ttningsgrĂ€ns och förlustgrĂ€nsen Ă€r fortsatt max 5000kr i veckan.
  • 🕒 Spelarna mĂ„ste sĂ€tta grĂ€nser för speltid pĂ„ online casino & vĂ€rdeautomater.
  • 🎁 Bonusar hos licensierade svenska aktörer fĂ„r max uppgĂ„ till ett vĂ€rde av 100kr.

VÄr Äsikt om spelbegrÀnsningarna

Att spela ansvarsfullt Àr för oss en sjÀlvklarhet, men det Àr svÄrt att begrÀnsa vuxna individer nÀr alternativ för spel utan begrÀnsningar fortfarande finns att tillgÄ online.

Flera svenskar letar sig istÀllet till mindre seriösa aktörer som ej har den svenska spellicensen, detta Àr till nackdel bÄde för den svenska staten som missar skatteintÀkter men Àven för spelarna. NÀr spelare frÄn Sverige vÀljer att spela hos utlÀndska spelbolag utan svensk licens förlorar man möjligheten att fÄ hjÀlp av Spelinspektionen om det blir nÄgot krÄngel med spelbolaget i frÄga, man lÀr dÄ istÀllet vÀnda sig till den myndighet som har utfÀrdat spellicensen hos den utlÀndska aktör man har valt att spelat hos.

Hos utlÀndska spelbolag har man inte heller möjlighet att stÀnga av sig frÄn samtliga spelsidor enkelt, dÄ dem helt saknar Spelpaus som endast existerar hos spelbolag med svensk licens.

KĂ€llor: Regeringen.se Spelinspektionen.se