Beslutet om den tillfÀlliga förordningen om spelansvarsÄtgÀrder hos spelsidor med svensk spellicens upphör frÄn och med idag den 14e November.

Regeringen valde alltsÄ att inte förlÀnga begrÀnsningarna som trÀdde i kraft pÄ grund av den rÄdande pandemin i Sverige (och i vÀrlden). Detta innebÀr för svenska spelare att följande tillfÀlliga ÄtgÀrder inte lÀngre gÀller:

Den tillfÀlliga förordningen om spelansvarsÄtgÀrder innebar bl.a:

  • 💾 InsĂ€ttningsgrĂ€ns och förlustgrĂ€nsen Ă€r fortsatt max 5000kr i veckan.
  • 🕒 Spelarna mĂ„ste sĂ€tta grĂ€nser för speltid pĂ„ online casino & vĂ€rdeautomater.
  • 🎁 Bonusar hos licensierade svenska aktörer fĂ„r max uppgĂ„ till ett vĂ€rde av 100kr.

Detta betyder att spelmarknaden i Sverige nu Äter igen ser ut som innan regleringen trÀdde i kraft den 2 Juli förra Äret.

Detta Àr bra för den svenska spelmarknaden dÄ mÄnga som spelar med större belopp vÀnt sig till spelbolag utan svensk licens för att kunna spela utan nÄgra begrÀnsningar.

Detta Àr ett problem dÄ det finns en hel uppsjö med oseriösta aktörer samt att dessa spelsidor inte genomgÄtt dem hÄrde kontrollerna som spelinspektionen gör pÄ spelbolag med svensk licens.

Dessutom kan det drabba spelare som vinner större belopp dÄ man i vissa fall beroende pÄ spelsidans hemvist (som kan vara svÄrt att veta!) kan fÄ betala tusentals kronor i vinstskatt, nÄgot man inte behöver göra pÄ svenska spelsidor.

Framöver sÄ har Regeringen gett Spelinspektionen i uppdrag att följa upp utvecklingen av spelandet och de eventuella spelproblemen pÄ spelmarknaden i Sverige.

KĂ€llor: Spelinspektionen Regeringen