Det populära Spelbolaget Bethard där Zlatan Ibrahimovic är delägare säljs nu till det börsnoterade Amerikanska bolaget EEG (Esports Entertainment Group).

Det är bekräftat att EEG betalar 16 miljoner euro (ca 162 miljoner kronor) +12% av spelintäkterna för dem kommande två åren.

Vad detta kommer att betyda för svenska spelare i framtiden är oklart, men mest troligen så kommer spelsidan Bethard drivas vidare precis som nu fast med en ny ägare.

Anledningen av försäljningen framgår inte, men vi tror det kan vara en bidragande faktor att Fifa/UEFA tidigare i år utrett Zlatan Ibrahimovics ägande i ett spelbolag.

Enligt Internationella fotbollsförbundet Fifas och Uefas regelverk får inte spelare som deltar i deras tävlingar ha finansiella intressen i spelbolag.

”När Zlatan Ibrahimovic i våras gjorde comeback i landslaget avslöjades det att han bröt mot Fifas regler i och med ägandet i ett spelbolag. Det bekräftades senare att Fifa utredde saken och att den svenske stjärnan skulle kunna stängas av från spel i Fifa och Uefas turneringar.”
– Citerat från Nyhetsbyrån Direkt via Dagens Industri

När Ibrahimovic gjorde landslagscomebacken mot Georgien samt representerade Milan i Europa League bröt han mot det regelverket. Ännu har inte Zlatan fått någon bestraffning för detta från varken UEFA eller Fifa.

UPPDATERING 2021-05-26 19:03
Några timmar efter att vi publicerade artikeln står det klart att Zlatan tvingas böta €50000 (ca 500000kr) för att ha haft finansiella intressen i ett spelbolag.
Källa och läs mer: Skysports.com

Källa: EEGs Pressrelease kring köpet av Bethard

Spelsidan Bethard
5,0 rating
50kr Gratis!
Vid registrering
Endast nya spelare | Åldersgräns 18 år | Regler och Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Bethard är licensierad av Spelinspektionen för att bedriva spelverksamhet online i Sverige.

Affiliate Program för Bethard

Erbjuder Rev share, CPA & Hybrid
20-45% Rev share
CPA & Hybrid förhandlas individuellt.