Det populÀra Spelbolaget Bethard dÀr Zlatan Ibrahimovic Àr delÀgare sÀljs nu till det börsnoterade Amerikanska bolaget EEG (Esports Entertainment Group).

Det Àr bekrÀftat att EEG betalar 16 miljoner euro (ca 162 miljoner kronor) +12% av spelintÀkterna för dem kommande tvÄ Ären.

Vad detta kommer att betyda för svenska spelare i framtiden Àr oklart, men mest troligen sÄ kommer spelsidan Bethard drivas vidare precis som nu fast med en ny Àgare.

Anledningen av försÀljningen framgÄr inte, men vi tror det kan vara en bidragande faktor att Fifa/UEFA tidigare i Är utrett Zlatan Ibrahimovics Àgande i ett spelbolag.

Enligt Internationella fotbollsförbundet Fifas och Uefas regelverk fÄr inte spelare som deltar i deras tÀvlingar ha finansiella intressen i spelbolag.

”NĂ€r Zlatan Ibrahimovic i vĂ„ras gjorde comeback i landslaget avslöjades det att han bröt mot Fifas regler i och med Ă€gandet i ett spelbolag. Det bekrĂ€ftades senare att Fifa utredde saken och att den svenske stjĂ€rnan skulle kunna stĂ€ngas av frĂ„n spel i Fifa och Uefas turneringar.”
– Citerat frĂ„n NyhetsbyrĂ„n Direkt via Dagens Industri

NĂ€r Ibrahimovic gjorde landslagscomebacken mot Georgien samt representerade Milan i Europa League bröt han mot det regelverket. Ännu har inte Zlatan fĂ„tt nĂ„gon bestraffning för detta frĂ„n varken UEFA eller Fifa.

UPPDATERING 2021-05-26 19:03
NĂ„gra timmar efter att vi publicerade artikeln stĂ„r det klart att Zlatan tvingas böta €50000 (ca 500000kr) för att ha haft finansiella intressen i ett spelbolag.
KÀlla och lÀs mer: Skysports.com

KÀlla: EEGs Pressrelease kring köpet av Bethard

Spelsidan Bethard
5,0 rating
50kr Gratis!
Vid registrering
Endast nya spelare | ÅldersgrĂ€ns 18 Ă„r | Regler och Villkor gĂ€ller | Spela ansvarsfullt

Bethard Àr licensierad av Spelinspektionen för att bedriva spelverksamhet online i Sverige.

Affiliate Program för Bethard

Erbjuder Rev share, CPA & Hybrid
20-45% Rev share
CPA & Hybrid förhandlas individuellt.